уторак, 15. октобар 2024.

Lanci na rukama i nogama u Evropi 21.veka - Reiner Fullmich

Reiner Fuellmich (1958. Bremenu ) je nemački advokat. Radio je i u Kalifoeniji. Godine 2009. Fuellmichova advokatska kancelarija bila je rangirana među 20 najboljih advokatskih kancelarija za zaštitu investitora u Nemačkoj, posebno od 1996. godine kao specijalista za oštećene takozvane junk nekretnine. Po nekim izvorima bio je kandidat za nemačkog kancelara za stranku pokreta "Querdenker"- " Die Basis", stranku protiv izolacije pod nazivom koja je osvojila 1,4 posto stranačkih glasova na saveznim izborima u Nemačkoj 2021. Navodno je odigrao važnu ulogu u dokazivanju skandala o emisiji izduvnih gasova Folksvagena i uspešno je tužio Deutsche banku, u kojoj je ranije radio, u nekoliko malih hipotekarnih predmeta. 

  Nürnberg 2

Godine 2020. Fuellmich i njegove kolege počeli su sakupljati "dokumentaciju" u vezi mera oko korone za koje su smatrali kršenjem zakona, te samih vakcina i testova kao primere medicinske nesavesnosti i naučne prevare. Fuellmich imao ideju osnivanja “međunarodnog suda za korona” za one koji su odgovorni za mere pandemije, kao i novo “nirnberško suđenje” ( Nürnberg 2 )za proizvođače PCR testova. Pojedini mediji tvrde da je podneo više tužbi u Kanadi i SAD-u u vezi sa pouzdanošću PCR testova ali da su sve bile bezuspešne.

Zajedno sa advokaticom Viviane Fischer osnovao je Corona Committee Foundation .U septembru 2022. godine, ona ga je optuzila da je proneverio sredstva prikupljena za komitet tako što je preračunao svoje pravne usluge. Negirajući ove optužbe, Fuellmich je tvrdio da su politički motivisani, kako bi sabotirali ovaj odbor i njegovu istragu. Nalog za hapšenje izdat je u martu 2023. godine, u vreme kada je Fuellmich živeo u Tihuani( navodno da izbegne sudjenje) 
 
U oktobru je izručen Nemačkoj, a zatim uhapšen. Njegova organizacija tvrdi da je kancelarija berlinskog tužioca izjavila da to nije razlog za krivičnu istragu. Ali kancelafija u Getingenu, gde je Fuellmich ranije imao sedište, saopštila je da je njihova tekuća istraga protiv advokata pronašla dokaze o značajnim transferima sredstava sa računa Fondacije Corona Committee Foundation na privatne račune Fuellmicha i njegove supruge. Ovo uključuje isplatu od 200.000 eura Fuellmichovoj supruzi u 20 transakcija u novembru 2020. i još jednu navodnu transakciju od 500.000 eura u maju sledeće godine.

Una Titz, istraživač i analitičar u nemačkoj Fondaciji Amadeu Antonio, koja prati ekstremizam, rekla je da je Fuellmichova kampanja zbog COVID-a počela gubiti zamah mnogo pre njegovog hapšenja, te da se Fuellmich poceo baviti drugim temama kao što je rat u Ukrajini, a nedavno i sukob Hamas-Izrael...Mnoge Fuellmichove pristalice pokušavaju da uspostave slučaj političke nepravde, progona i uporede sa Džulijanom Asanžom, dodala je.Izvor

 Fuellmichu sada preti tužba "za komercijalnu povredu poverenja u 18 slučajeva". Optužnica tereti optuženog da je u periodu od 19. marta 2021. do 4. jula 2022. godine na račun svoje advokatske firme pokrenuo ukupno 16 pojedinačnih transfera ukupne vrednosti 357.000 eura, mimo statuta i pretežno na štetu dioničara. Prema kancelariji javnog tužilaštva u Getingenu, ovaj iznos je korišćen za interne poslovne troškove nezavisno od statutarne svrhe Fondacije Corona Committee. u mestu njegovog prebivališta u Getingenu : trebalo bi da plati zaostale takse, da plati odštetu za sudske troškove i da pokrije sudske troškove. 

APEL PRAVNIKA AfA
Advokati traže informacije i puštanje advokata

Advokat iz Getingena dr. Reiner Füllmich je sada u pritvoru više od 10 meseci nakon što je uhapšen na aerodromu u Frankfurtu 13. oktobra 2023. Maksimalno trajanje istražnog pritvora u Nemačkoj može biti „samo“ 6 meseci (član 121. stav 1. StPO). “Ne postoje posebni ili bitni razlozi za produženje istražnog pritvora preko 6 meseci”, rekla je branilac Katja Wörmer u izjavi advokatima za informaciju.

dr. Reiner Füllmich je bukvalno "kidnapovan" iz Meksika, gde je do tada boravio. Protiv njega je bio samo jedan nemački i jedan evropski nalog za hapšenje. Treba izbegavati dugotrajnu međunarodnu proceduru izručenja. U tom cilju, kancelarija javnog tužioca u Getingenu blisko je sarađivala sa oficirima za vezu iz LKA Interpol Donje Saksonije i Federalnog ureda kriminalističke policije, koji su bili na licu mesta u Meksiku. Kako se vidi iz kriminalističkih dosijea, došlo je do razmene predloga kojim bi se "izgovorom" mogao "namamiti" Reinera Füllmicha u meksički konzulat kako bi potpisao pasoš, a zatim su ga uhapsile meksičke migrantske vlasti. To je urađeno na lukav način 11. oktobra 2023. godine.

“Na nezakonito proterivanje iz Meksika bez valjane pravne osnove ukazivala je odbrana, ali i sam dr.Reiner Füllmich je nekoliko puta isticao, već na prvom ročištu pred Okružnim sudom u Getingenu, a kasnije više puta na glavnim pretresima”, rekao je advokat Wörmer. „Otmica mog klijenta iz Meksika u Frankfurt otvara važna nacionalna i međunarodna pravna pitanja koja stoje na putu nastavku istražnog pritvora“, objašnjava Katja Wörmer.

U zatvoru Rosdorf u blizini Getingena, Dr. Reiner Füllmich je izolovan od svih zatvorenika, mora sam da šeta po dvorištu, a potpuno mu je zabranjeno da razgovara ili uspostavlja bilo kakav drugi kontakt sa zatvorenicima. Dozvoljeno mu je da telefonira svojim braniocima samo ako su ostali zatvorenici u njegovom odeljenju u svojim ćelijama. Privatne posete su ograničene na 3 sata mesečno.

Ali nije samo sumnjiva deportacija dr. Reiner Füllmich iz Meksika i dugotrajni istražni zatvor sa nesrazmernim zatvorskim uslovima, ali pre svega krivični proces pred Okružnim sudom u Getingenu zbog sumnje u neveru, odavno su prevazišli uobičajeni okvir krivičnog postupka po vladavini prava. Odbrana je uverena da je reč o čisto političkom procesu i da bi jednog od najistaknutijih kritičara korona mera trebalo dugoročno ućutkati.

Tokom suđenja, sud je iznenada promenio zakonske i činjenične uslove za krivičnu odgovornost, a da okrivljenom nije dao saslušanje. Sve tvrdnje o pristrasnosti protiv predsedavajućeg sudije i ostalih članova krivičnog veća su odbijene.

Svi dokazni zahtevi odbrane su do sada odbijeni, izuzev ispitivanja dva svedoka koje je odbrana pozvala u samooptužnom postupku. Od početka maja 2024. godine, 5. privredno-krivično veće Okružnog suda u Getingenu odbija da izvede dalje dokaze sa oslobađajućim dokazima. Kako bi se proces ubrzao, svi svedoci koje je predložila odbrana mogli su i trebali biti saslušani u protekla 3 meseca.

Od sredine jula 2024. godine, zahtevi za dokazima i svi drugi zahtevi, kao i podnošenje procesnih izjašnjavanja na glavnoj raspravi mogući su samo u pisanoj formi, što znači da na glavnoj raspravi više neće biti usmene rasprave. Svi zahtevi za dokaze će biti upućeni članovima 5. krivičnog veća samo u postupku samočitanja i ostalim stranama uključenim u proces u pisanoj formi. Zbog ovog strogog sudskog naloga za pisani postupak, gledaoci i posmatrači suđenja više nemaju uvid u materijal sa suđenja. Od tada je isključeno usmeno iznošenje predloga ili izjava odbrane ili diktata u zapisnik. Na ovaj način se zaobilazi i narušava najviši princip usmenosti i javnosti glavnog pretresa koji važi u krivičnom pravu.

Zakonski vrlo upitne mere sigurnosti utvrđuju da je dr. Reiner Füllmich je na sudske rasprave odveden vezan za ruke i noge (!), pod strogim nadzorom policajaca naoružanih automatima. Nekoliko vozila hitne pomoći sa naoružanim policajcima redovno je parkirano ispred Okružnog suda u Getingenu tokom sudskih ročišta. „Mere sigurnosti koje su izrečene tokom suđenja iu istražnom zatvoru okrivljenom podsećaju na krivične procese iz prethodnih godina protiv terorista RAF-a“, kritikuje advokat Wörmer. Sve u svemu, proporcionalnost se više ne održava. Odmah saopštenje kolege dr. Reiner Füllmich kasni. Kancelarija za štampu Pravnika za prosvetu eV / Berlin
i.A. Christian Knoche


Preuzmite ovde : pdf 

  Nakon objave za medije AfA (Anwälte für Aufklärung) u kojoj se zahteva hitno puštanje dr. Reinera Füllmicha, otvorena je stranica sa javnim zahtom za oslobađanje ( vidi Ovde - upisuju se podaci na dnu teksta ) 

  Reiner Füllmich iznosi ozbiljne optužbe dok je u pritvoru

U eksplozivnoj audio poruci od 1. septembra 2024. dr. Reiner Füllmich je izneo optužbe protiv državne sigurnosti i pravosuđa dok je bio u pritvoru. Tvrdi da je Kancelarija za zaštitu Ustava pokrenula krivični postupak protiv njega i da ga Privredno krivično veće Okružnog suda u Getingenu sistematski koči da otkrije ključne zakonske povrede i političku pozadinu.

Savezni zavod za zaštitu Ustava kao inicijator

Posebno je eksplozivna Füllmichova izjava da je Savezni ured za zaštitu ustava pokrenuo celi proces protiv njega. On se poziva na dokument od 15. februara 2022. koji dolazi iz Centralne kancelarije za istrage finansijskih transakcija ili Generalne uprave carina ili Finansijsko-obaveštajne jedinice. Međutim, ovaj dokument je stavljen na skrovito mesto u spisima, što, po njegovom mišljenju, ukazuje na namerno zataškavanje.
On smatra da ga pravosuđe u velikoj meri sprečava da iznese dokaze o političkoj pozadini njegovog suđenja. Ovo je jasno kršenje ustavnih principa.(Izvor)

PROGON U ZATVORU

Izveštaj dr. Reiner Fuellmich o svojim zatvorskim uslovima u Rosdorfskoj ustanovi visoke sigurnosti u Göttingenu u odgovoru autorici Kerstin Heusinger, njemačkoj dopisnici internetske publikacije na francuskom jeziku BAM ! Sa ekskluzivnim fotografijama i skicama iz sudnice.

07:00: Sudsko ročište za aktivistu za građanska prava i advokata dr. Pure Fuellmich Pozdravljaju me teško naoružani oficiri sa pištoljima i mitraljezima, opremljeni pancirima. Pokušavaju me uveriti da obučem pancir, što ja uporno odbijam. Tada me teraju da potpišem izuzeće kojim ih oslobađaju odgovornosti ako sam ranjen ili ubijen u pucnjavi.
Jedan od policajaca pretresa moje telo, a zatim me prisiljava da kleknem na stolicu, kao i svaki put, dok mi stavlja lisice.

On mi veže široki kožni kaiš oko struka, a zatim mi stavlja lisice koje su za kaiš pričvršćene lancima, koji su zauzvrat osigurani velikim katancem.
Lisice me prisiljavaju na vrlo male korake, što otežava ulazak i izlazak iz transportnog vozila. Ako bih se spotaknuo tako svezan, ne bih se mogao zaštititi od pada i vjerojatno bih slomio zglobove.

Zatvorski službenici su mi rekli da nikada nisu videli optuženog za jednostavan prestup (a ne teško kazneno delo ili teroristički čin) da ostane više od 11 meseci u istražnom zatvoru, da bude držan u izolaciji i posebno da bude doveden okovan na ruke i noge na sudska ročišta. Po dolasku na sud, odvode me u podrum, u popločenu ćeliju opremljenu samo drvenom klupom, cinično nazvanom “podrum”. Nova pretraga tela. Zatim moram čekati da me, još uvek u lisicama, odvedu u sudnicu. Pri svakom prekidu ročišta, ponovno mi stavljaju lisice i vraćaju me “u podrum”. Pri svakom povratku sa suda, moram se potpuno skinuti u tranzitnoj sobi za temeljitu pretragu tela.” 
 
Uznemiravanje, ponižavanje, kažnjavanje

G. D., zamenik direktora zadužen za istražni zatvor, naredio je moju potpunu izolaciju sa obrazloženjem da bi moje pravno zastupanje drugih zatvorenika moglo da ih podstakne na nerede.
Zatvor u Rosdorfu je podeljen na dva dela: krivični pritvor (400 zatvorenika) i istražni zatvor (80 zatvorenika), gde se nalazim u zatvoru od 13.10.2023.
Pritvorenici su raspoređeni na 4 nivoa. Oni koji se smatraju posebno opasnim ili ugroženim biće izolovani na nivou A0, gde će se povećati bezbednost i uvesti dodatna ograničenja. Tamo sam smešten.
Kao i ostalim zatvorenicima nivoa A0, strogo mi je zabranjeno da razgovaram sa drugim zatvorenicima. Nemam pristup internetu, nemam kompjuter i mobilni telefon 11 meseci. Dozvoljeno mi je samo da gledam TV. Moj jedini kontakt sa vanjskim svetom je moj advokat i 3 sata mesečno za posete ili telefonske razgovore sa porodicom. Da, ukupno 3 sata mesečno.
Moja izolacija je tolika da čak i svakodnevnu šetnju po dvorištu moram obavljati sam. Ova jednosatna šetnja će biti obustavljena ako budem uhvaćen u komunikaciji sa drugim zatvorenikom, čak i putem znaka rukom. Da, ako se pozdravim sa zatvorenikom kroz rešetke na prozoru, čak i ako je to samo klimanje glavom, on i ja ćemo biti odmah kažnjeni.
Sve disciplinske mjere se izriču bez razloga i bez mogućnosti žalbe.

Svi krivi! 

 “Postupanje s privremenim pritvorenicima posebno je loše i graniči s mučenjem. Gospodin D, koji upravlja istražnim zatvorom i također obavlja funkciju socijalnog radnika, ne skriva svoja uverenja: smatra da biti u istražnom zatvoru znači biti kriv. Njegov prezir prema pretpostavci nevinosti glavni je razlog mog smeštanja u izolaciju. Počinio je ozbiljne i namerne povrede svojih dužnosti kojima sam bio svedok. Povrede koje pokriva uprava ustanove. Što se tiče sigurnosnih agenata, uz dve iznimke, oni izvršavaju naredbe koje primaju bez razmišljanja, poput robota. Dana 8. avgusta 2024. zatražio sam razgovor sa zamenicom direktora kaznene ustanove. Obavestio sam je da su tokom mog odsustva zbog sudskih ročišta nestali lični predmeti i dokumenti iz moje ćelije. Ćelije se normalno redovito pretražuju prema strogim pravilima. Ove krađe dogodile su se izvan službenih inspekcija koje podležu zapisniku.”

Progon: Dr. Reiner Fuellmich se poziva na slučaj Redžep 

 Puna težina situacije ogleda se u napadima na pritvorenika Kevina Redžepa, koji je teško povređen. Dao mi je dozvolu da objavim njegovo ime i priču. Dolazi iz Crne Gore i iako je inteligentan i govori nekoliko jezika, ne zna tečno ni čitati ni pisati nemački. Prebačen je na odeljenje u kojem je bilo nekoliko nasilnih zatvorenika ili onih koji su optuženi za ubistvo s predumišljajem. Zatvorenici su ga vređali i pretili mu kao „ciganu“ i tražio je pomoć od gospodina D., ali je on odbio da ga odvede do ugrožavanja zatvorenika. Sledećeg dana su trojica zatvorenika napala Kevina Redžepa dok je hodao. On je staklenom flašom tako teško povređen u glavu da mu je razbijena jagodična kost iznad levog oka i ugrožen vid.

Kevin Redžep je 9. jula 2024. morao na operaciju pre nego što se mogao vratiti u zatvor Rosdorf na oporavak. Usledila je još jedna fizička svađa sa pet-šest zatvorskih službenika, koji su ga bacili na zemlju i ponovo mu povredili glavu. Gospodin D. je tada naredio izolaciju Kevina Redžepa, koji je već bio teško traumatizovan.
Za pomoć me je zamolio Kevin Redžep, koji je želeo da tuži gospodina D., zatvor i državu Donja Saksonija za telesne povrede. Kada je gospodin D. saznao da sam ja savetovao ovog zatvorenika i da sam mu nabavio advokata, Kevin Redžep je nestao. Pretpostavlja se da je prebačen u drugu popravnu ustanovu. Od tada, advokat Wörmer, moj advokat, uzaludno pokušava da ga pronađe u nadi da je još živ.

Tračak nade

Uprkos pretnji disciplinskim kaznama, istražni zatvorenici pokazuju solidarnost sa mnom. Oni me ohrabruju. Na primer, viču mi: “Ne daj se, samo tako nastavi.”
Neki zatvorski službenici su prozreli prevaru o pandemiji i znaju da je moje suđenje lažna pravda koju su inscenirale tajne službe. Daju mi to do znanja i žele mi dobar ishod.
Ono što mi najviše pomaže je ogromna podrška međunarodne javnosti. Dobivam veliki broj pisama koja uprava uprava više ni ne trudi da čita. Pročitao sam sva pisma i beskrajno sam dirnut naklonošću koja mi pokazuju. Trudim se da odgovorim na što više pisama.
Ponekad vidim ljude kako me pozdravljaju dok sedim u transportnom vozilu do suda. Osećam izuzetno snažnu povezanost sa svima onima koji me podržavaju. Upravo ta veza nam omogućava da zajedno savladamo nevolje.
Moram ići u lekarsku službu na preglede dva puta sedmično jer sam odbio da radim krvne pretrage. Tvrdio sam da je svaki medicinski čin, posebno svaki invazivni medicinski čin, povreda telesnog integriteta osim ako pacijent dobrovoljno pristane. Zbog toga sam redovno na pregledima jer je zatvorenik koji boluje od tuberkuloze možda zarazio ljude sa kojima je dolazio u kontakt.
Jedan od zatvorskih doktora izrazio je simpatije za moj rad. Takođe mi je objasnio da medicinsko osoblje smatra da je zdravlje mnogih zatvorenika nespojivo sa zatvorom. Međutim, zatvorske vlasti radije ignorišu ovu činjenicu.
Nakon što sam lično video šta se dešava u istražnom zatvoru - suspenzija osnovnih prava optuženih, njihove teškoće da dobiju pristup odbrani kojoj je istinski stalo do njihove sudbine - uveren sam da od zatvora imaju koristi samo oni koji imaju profit od njih, znajući da je istražni zatvor unosniji od zatvora nakon presude.
Nisam sreo optuženog koga bih opisao kao „zlog“. Upoznao sam mnogo, mnogo, mnogo istražnih zatvorenika koji su mi se činili nevini ili kojima je, pre svega, bio potreban terapijski tretman, kako je priznao zatvorski lekar.
Da nam ne trebaju neki zatvori za neke sociopate, na primer one koji su odgovorni za pandemiju, ratove, masakre kao u Gazi i za korumpirane ljude iz sistema, ja bih bio za ukidanje zatvora.

Ovu izjavu dao je dr. Reiner Fuellmich telefonom sa svojom advokaticom Katjom Wörmer, prevela na francuski Kerstin Heusinger. Fotografije i skice: Kerstin Heusinger. Plan njegove ćelije: Dr. Reiner Fuellmich . Koncept i dizajn originalnog članka: Michel Caulea i Karo.

____________________________

6 коментара:

Анониман је рекао...

Sistem brine o ljudima sve dok se pridržavaju pravila. Birokrate su robotizovana ruka dehumanizirajućeg sistema, oni lišavaju sunarodnike dostojanstva jer ih kroz sistem vide kao podljude.
To je nama dala demokratija !
Pesnik u prolazu

Анониман је рекао...

Svaki legalizam je autoritarni duh opsednut zakonima ili pravilima.
Legalizam je suprotan duhu slobode, života i radosti. On se svodi na provođenje SLOVA zakona (pravila). Problem s njim je, što je još gore, slovo zakona ubija.
XXX

Анониман је рекао...

Jedna od scena propalog sistema. Neki ga napadaju, neki brane,
čini se da je situacija izaziva oboje u isto vreme. Najimpresivniji jeste tretman, oslikava tragediju sistema koji je propao ali kriminal ostaje kriminal! Ovaj tip do savršenstva predstavlja spoj humanih akcija i finansijske pohlepe, poslastice neoliberalizma.
J.B.

Анониман је рекао...

A Институт „Батут“ доделио признања Вучићу и Лончару „због унапређења јавног здравља“ a канцеларијa Светске здравствене организације у Србији, Фабио Скани , је истакао да су та организација и Институт много тога прошли заједно и најавио да после свечаности иде у Нови Пазар како би помогао да се поспеши вакцинација.
Живели!

Анониман је рекао...

J.B. moramo stati na stranu i saosećati sa svim ovim jadnikom ne
romantizirajući ga kao simbola slobode. Ipak pokazao nam je šta se može postići s malo hrabrosti.
STOP nasilju sterilnog institucionalnog autoriteta, njihova moć nikada se ne sme podceniti. Postaje sve mračnija.
Pesnik u prolazu

Анониман је рекао...

Primer odista ilustruje zlo neobuzdanog ugnjetavanja vlade u institucionalnim oblicima unutar demokratije , suptilne i nemilosrdne.
Dario

Постави коментар