четвртак, 23. мај 2013.

SEMENJE u elektrostatičnom polju


kolegasw8

 ELEKTROSTATIKA

Elektrostatika je elektricitet u mirovanju ~ što znači da naelektrisanja smatramo statičkim (u miru) iako u njima postoji stalno kretanje naelektrisanih čestica.

ELEKTROSTATIČKO POLJE

Svako uzajamno delovanje (osim mehaničkog) prenosi se posredstvom fizičkog polja. Fizička polja se prostiru brzinom svetlosti. Polje u okolini naelektrisanog tela koje miruje naziva se elektrostatičko polje

NAPOMENA: u daljem tekstu su, za one koje interesuje ovaj problem, u odvojenim segmentima između glavnog teksta umetnuta bazična objašnjenja o elektrostatici .
________________________________________________
 Da je moguć uzgoj bilja u eletrostatičkom polju nije bilo poznato niti se primenjivalo sve dok dvojica teoretičara nisu izvela prve eksperimente. Pod delovanjem snažnog elektrostatičkog polja na seme, razvile su se biljke i životinje ( ribe) koje navodno sadrže neke osobine svojih predaka. Autori eksperimenta su zaključili da se pod delovanjem polja aktivirao PRA-genetski kod .Osobine, koje su se tokom vremena izgubile, sada su “ obnovljene” , to jest obnovljeno je pamćenje u genima.
O čemu je zapravo reč?
 
POLEMIKE
 
Da malo ostavimo po strani praktične posledice ovog eksperimenta koje su jako interesantne poljoprivrednicima ( ustvari sve manje i manje jer im se nameću rigorozni zakoni po kojima ne smeju ni zasijati bilo koje seme, ni tretirati ga nego po svom nahođenju)  i pre nego detaljnije objasnim stav nauke, da istaknem,  da niko ne može da ospori rezultate jer su oni vidljivi golim okom.  

Zašto onda naučna zajednica nije reagovala brže i produktivnije?  Razlog bi pre svega trebalo tražiti u prirodi samog zaključka ovog eksperimenta koji se kosio sa  teorijom  EVOLUCIJE.  

Naime, ako je moguće statičkim elektropoljima uzrokovati reaktivaciju pra-genetskog-koda, onda bi to značilo, da evolucije nije ni bilo. Tezom o PRAKODU razvoj života na Zemlji se tumači isključivo kao degeneracija ( mutacija) genetskog-kodaDegeneracija genetskog koda  bi bila uzrok različitim vrstama, a ne evolucija.
Da li se zbog ovog posledičnog uticaja naučna zajednica odrekla ovog eksperimenta bez obzira što su njegovi krajnji rezultati savršeno jasni i pozitivni, je pitanje za sebe.

Deo istine se verovatno nalazi izvan nauke ( jednog dela )  u već dokazanom uticaju velikih svetskih korporacija i lanaca ishrane koji uspevaju da nametnu svoje standarde u proizvodnji i distribuciji hrane. Nauka je danas uglavnom financirana od interesnih grupa, istraživanja su fokusirana prema njihovim zahtevima. Oni koji ulažu, ulažu ciljano tamo gde očekuju da mogu zaštititi svoje interese, vratiti ulaganje i dobro zaraditi. Mnoga istraživanja su tajna.  Iza jednog dela stoje moćne vlade sa  političkim ciljevima i njima se nemoguće suprotstaviti.
 
Informacije  koje stižu do običnog čoveka su minimalne i on može samo da nagađa ko je financijer  i sa  kakvim ciljem. Veliko je pitanje da li se u takvim projektima poštuje profesionalna etika, zapravo je dokazano u masi primera da je uopšte nema. Tu upravo spadaju istraživanja sa GMO hranom i famoznom pričom o Monsantu koju niko do dana današnjeg ne može da objasni u celini.
 
 
Da vidimo kako je počela i kako se odvijala cela ova spektakularna priča.
__________________________________________________________________ 
 
__________________________________________________________________
 
 




AUTORI

Otprilike je ovako krenula propaganda jedne knjige.

 Može li se globalni problem gladi u svetu napokon rešiti - bez upotrebe genetskog inženjeringa? U knjizi "Primeval Code" (München 2007) švajcarski novinar Luc Bürgin otkrio je tajnu senzacionalnog biološkog otkrića farmaceutskog giganta Ciba (sada Novartis), koje je na žalost, sve do sada ignorisano od strane stručnjaka. U tim laboratorijskim eksperimentima istraživači dr. Guido Heinz Ebner i Schürch su izlagali semena žitarica i riblje ikre "elektrostatičkom polju" - tj polju visokog napona u kom ne teče struja. 

Iz tog semenja i ikre, posve neočekivano izrasli su organizmi sa "pragenetskim kodom": Paprat koju ni jedan botaničar nije mogao da identifikuje; prvobitni kukuruz sa do dvanaest klipova po stabljici, pšenica koja je bila spremna za žetvu u samo četiri do šest nedelja. I divovska pastrva, izlovljena u Evropi još pre 130 godina s tzv "losos udicama". Čini se kao da su svi ti organizmi aktivirali svoja "genetska sećanja" uz pomoć naredbe iz električnog polja, što bi bio fenomen za koji primerom engleski biohemičar Rupert Sheldrake,veruje da je moguć.
 
____________________________________________________________________

 

elektrostatički magnetizam

Electric_field[7]Electric_field_negative[8]
 
____________________________________________________________________ 

 
 
 
 
 


   Š vajcarska farmaceutska grupa patentirala je proces - a onda zaustavila istraživanja 1992. Zašto? 

Usprkos rezultatima, naučnici koji slede konvencionalna učenja, ostali su  skeptični prema ovom neobjašnjivom biološkom fenomenu. Otkriće je ubrzo zaboravljeno, bez ikakve obavesti svetskoj naučnoj zajednici.

U saradnji s istraživačima koji su bili uključeni - odnosno njihovim sinovima - u ovoj knjizi autor po prvi put objavljuje do u detalje metode koje su korištene u ovom  biološkom eksperimentu. U knjizi su i do sada neobjavljeni izveštaji sa istraživanja, 64 ekskluzivne fotografije, patent-specifikacije na engleskom, intervjui... - što sve zajedno rasvetljava "Primeval code" sa svih strana.
 ________________________________________________________________ 

elekstrostaticki naboj
________________________________________________________________ 

 
 
AKTUELIZACIJA EKSPERIMENTA
 
    
  
the ecological alternative
to controversial genetic engineering
 
 Međutim sada su po prvi put renomirani nemački stručnjaci - botaničari (kao što su Edgar Wagner profesor sa univerziteta u Freiburgu i Gunter Rothe profesor sa univerziteta u Mainzu) dali pozitivno mišljenje o tome u knjizi. Rothe je čak do u detalj ponovio Cibin eksperiment na svome univerzitetu 2001. - i bio je uspešan. I po prvi put, čak je i jedan nobelovac - svetski poznati švajcarski mikrobiolog Werner Arber - stao u obranu ovog kontroverznog otkrića.

 Nešto ranije, Arber je dao stručno mišljenje o Ciba eksperimentu jednoj osobi u laboratoriju. Profesor je rekao, kaže autor:
"Bio sam impresioniran!" Doista, Guido Schürch i Heinz Ebner su čini se otkrili biološku metodu uspešnog kreiranje "prethodnika iz potomstva" - bez upotrebe genetskog inženjeringa. Ili, kako su oba istraživača naglasila:

"Naš eksperimenti ne dovodi u pitanje mutacije organizama, kao što se kod genetskog inženjeringa podrazumeva (usmeravanjem dodatnih gena u organizam). Nema stvaranja potpuno novog organizma. U elektrostatičkom polju, samo ekspresije gena su promenjene - ponovno pronalaženje (aktiviranje) postojećih gena. To je nešto drugo. "
 
 

NAPOMENA :
 
Obratite pažnju na zadnji pasus u kom naučnici lagodno rešavaju dilemu oko  EVOLUCIJE. Uz pretpostavku da su rezultati eksperimenata verodostojni, izvesno je da E polje ne menja genetski materijal, već, kako se ističe u ovom tekstu, pod njegovim uticajem dolazi do povećane ekspresije gena. I to verovatno ne samo gena koji su "aktivni" već i gena koji su tokom evolucije isključeni.

Poznato je da u genomima današnjih organizama ima puno "smeća" ( za koje se utvrdilo da i nije smeće već da ima savim konkretnu i bitnu ulogu) odnosno gena koji se takođe aktiviraju. Kod Arhea i Eubakterija postoji evolucijski pritisak da se u povoljnim uslovima one što brže razmnože. Elektrostatično polje,očito,  predstavlja idealne uslove za razvoj organizama.

Genetski kod je nešto SASVIM DRUGO! Nije dakle reč o nikakvom Pra-genetskom kodu, niti poricanju evolucije,  već o izazvanoj ekspresiji postojećih i "umrtvljenih" gena elektrostatičkim poljem.
 
____________________________________________________________________
elektrostatičko polje
 
elektrostaticko polje
 ____________________________________________________________________
 
 
 O sim pokusa sa kukuruzom i pastrvama, rezultati eksperimenata s pšenicom bili su zadivljujući: tako je žitarica izložena elektrostatičkom polju razvila nove belančevine, koje su ljudi tražili u pra-pšenici bez uspeha. Osim toga, iznenađujuće je producirala mnogo veće korenje, nego ono u kontrolnoj grupi. To je prednost koja omogućava usevima daleko brži rast. Povremeno su i u ovim eksperimentima nastajale varijante pšenice koje su ličile na genetske prethodnice današnje pšenice. Primećen je i raspored klasa sličan livadskoj travi kao i mali uski listovi, na primer. "U slučaju naše 'manipulisane' pšenice, rast je bio toliko brz, da je sazrela u četiri nedelje, umesto uobičajenih sedam meseci" - podsetio je Heinz Schürch . "Ipak treba reći da, iako su klasje i stabljike nešto manje, bilo je više klasja po biljci. Stvarna korist je da bismo mogli kultivisati ovu pšenicu u regijama gde su proleća i leta kratka - gde se uobičajene sorte pšenice ne mogu uzgajati", U ovom slučaju zadovoljstvo izaziva činjenica da se možemo suzdržati od korištenja pesticida i herbicida: "štetočine koje su prilagođene za (puno duži) proces normalnog rasta pšenice, još nisu razvijene - jer već nakon četiri do osam nedelja nakon setve imamo žetvu.
 __________________________________________________________________
 
Primena elektrostatike

preciscavanje vazduha

Prečiščavanje vazduha

Čestice dima i nečistoća prolaze kroz pozitivno naelektrisanu mrežicu koja im pri tome predaje deo svog pozitivnog naelektrisanja. U sredini dimnjaka se nalazi,t akođe pozitivno, naelektrisana šipka koja odbija pozitivne čestice ka obodu dimnjaka koji je negativno naelektrisan pa usled toga deluje na njih privlačno.


 

 
___________________________________________________________________
 
OVA METODA JE, pišu,  ekološki prihvatljiva i jeftina. Za "prvobitnu žitaricu" iz elektrostatičnog polja prihod je viši nego ga postiže moderni genetski inženjering i ne zahtevaju gnojiva. Nadalje, to je potpuno prirodan i stoga zdraviji način. Može je uzgajati bilo ko - uz minimalne troškove. Nakon što su i Guido Heinz Ebner i Schürch iznenada preminuli u 2001, njihove eksperimente je na privatnoj osnovi nastavio Ebnerov sin Daniel i sam biolog. On sada želi izvoziti ovu tehnologiju elektrostatičnog polja u Afriku što je pre moguće, kao deo projekta pomoći, u saradnji sa bivšim pomoćnikom poverenika UN-a za hranu, profesorom Jean Zieglerom, kako bi je stavio na raspolaganje lokalnim poljoprivrednicima -- besplatno, kao ekološku alternativu kontroverznom genetskim inženjeringom manipuliranom semenju međunarodnih poljoprivredno-multinacionalnih kompanija.
 
 

5 коментара:

Анониман је рекао...

Lepa ti ova elektrostatička pšenica, hehe...Daću svoj sud kada pojedem onu tvoju pogaču, ili proju a Z.neka pregleda sitna slova i kaže svoj sud,heheee....
Sve si žešći kritičar nauke.Neka, neka, i treba.
Peđa

igor је рекао...

Da li ste pokušali da napravite jedan ovakav uredjaj i da ga testirate?

L2 је рекао...

Ne bavim se poljoprivredom. Tekst je preuzet, kao i mnogi na ovom blogu, jer je interesantan i mogao bi da nekome proširi znanja a mozda nekoga i potakne da ta znanja primeni. Hvala na poseti i komentaru.
Li

Unknown је рекао...

napravio sam ja. javicu rezultate

L2 је рекао...

Izvrsno!!!
Nestrpljiva sam da ih čujem. Ovaj post je bio cesto posecen. Prenesen je i na neke forume pa ce vase iskustvo dobro doci. Ako bi bili voljni da rezultate napišete mogli bi ih objaviti na ovom blogu, naravno pod vašim imenom. Zahvaljujem na javljanju.

Постави коментар