четвртак, 1. децембар 2011.

U Holandiji proizveden najopasniji modifikovani virus gripa

 
Grupa naučnika želi objaviti istraživanje o tome kako su stvorili virus gripe koji bi mogao "izbrisati" s lica zemlje našu civilizaciju.

         Smrtonosan virus je genetski modifikovana verzija virusa H5N1, ali je daleko infektivniji i mogao bi biti prenesen na milione ljudi. 

         Virolog Ron Fouchier iz medicinskog centra Erasmus u Holandiji je vodio tim naučnika koji su otkrili da je samo pet mutacija bilo dovoljno da bi se virus ptičje gripe počeo širiti dosta brže i jednostavnije od poznatih virusa.Virus su testirali na afričkim tvorovima s obzirom da je njihov respiratorni trakt vrlo sličan ljudskom. Fouchier kaže da je novi soj virusa 'verovatno jedan od najopasnijih virusa koji se može napraviti', i smatra da rezultate treba objaviti kako bi se odgovorni za odbranu od bioterorizma mogli pripremiti za najgori scenarij.

        Ne zna se hoće li istraživanje biti objavljeno i dostupno široj javnosti. O tome će da odluči Nacionalni naučni savetodavni Odbor. Mogao bi se postići kompromis tako da se članak objavi, ali pri tom izostave ključne informacije. 

H5N1




        Istraživanje je izazvalo kontraverze i podelilo naučnike. Richard Ebright je u intervjuu (ScienceInsider) izjavio da virus nikada nije trebao biti napravljen. Paul Keim, predsednik Nacionalnog naučnog savetodavnog Odbora, koji se bavi istraživanjem istog virusa ( H5N1) izjavio je u istom članku da razume ovaj potez. "Ja ne mogu da se setim ni jednog drugog patogenog organizma koji bi bio tako zastrašujući kao ovaj." Da bi ilustrovao svoju tvrdnju naučnik je napravio poređenje sa antraksom. "Mislim da u poređenju sa tim virusom ni antraks nije strašan". izvor

          Rad je predstavljen u septembru na konferenciji o gripi na Malti.Sudeći po informacijama koje kruže u javnosti istraživanje će verovatno biti objavljeno. U ovom momentu ga procenjuju drugi naučnici posle čega bi se trebao pojaviti u nekom od naučnih časopisa. Mnogi od njih već sada strahuju da bi modifikovani virus mogao biti korišten u biološkom ratu ako dođe u pogrešne ruke. Zbog toga apeluju da na obazrivost .
izvor na engleskom
>Izvor na holandskom

Dodatak postu 
2022 godina
 

EVROPSKI PARLAMENT

Svaki član može podneti određeni broj pitanja na pisani odgovor predsedniku Evropskog veća, Veću, Komisiji i potpredsedniku Komisije/visokom predstavniku Unije. Članak 138. Dodatak III . Poslovnika

Pitanje Holandskog člana:

Pitanje za pismeni odgovor E-003537/2022/rev.1 na Pravilo 138
Komisije Marcel de Graaff (NI)

Izveštaji su pokazala da je Erasmus Medical Center bio uključen u razvoj smrtonosnog virusa gripe [1] . Ovaj virus ne samo da može poremetiti društvo, već može čak i izbrisati čovečanstvo. Šta više, Erasmus MC laboratorij nalazi se u najgušće naseljenom području EU.

Razvoj ovog virusa je, između ostalog, u suprotnosti s Konvencijom o biološkom oružju iz 1972. godine.

EU je prethodno surađivao s Institutom za virusologiju Wuhan, Svjetskim ekonomskim forumom i nekoliko ukrajinskih laboratorija. 1. Može li Komisija naznačiti je li na bilo koji način (uključujući subvencije, donacije ili stručnost) bila uključena u razvoj, održavanje i/ili korištenje ovog virusa ili sličnih patogena?
2. Može li Komisija objasniti od čega se sastoji ta uključenost i može li objaviti relevantne iznose, entitete (uključujući Erasmus MC) i podatke (uključujući internu i vanjsku korespondenciju)?

3. Ako Komisija nije bila uključena u gore spomenuto pitanje, namerava li pozvati Nizozemsku na odgovornost za ove po život opasne aktivnosti?
Predano: 27.10.2022

Ne znamo da li je dobio odgovor!
 
stranka : Forum voor Democratie ( Holandija)

9 коментара:

Bruja је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
L2 је рекао...

Brujo bre što ukloni post.Pretpostavljam da si ogorčen kao i ja.Možeš zamisliti kakva je bila moja reakcija kada sam noćas kasno na brzaka oštancala ovaj post.U celoj današnjoj gužvi, čiji si i ti bio deo..haha,ja sam se nekoliko puta vraćala ovoj temi.Nije nam dosta zla koje nas snalazi na svim meridijanima,pa otvaramo nova žarišta sve gora i gora.
Ako izostavimo dotično istraživanje impresionira me duh pojedinih Holanđana. Godinama ubeđujem naše ljude u Holandiji da ne poznaju istoriju i kulturu sredine u kojoj žive te da ih užasno površno procenjuju.Naravno negativno.Uz mnogo tog nazovimo negativnog, kada je neki seljački mentalitet u pitanju,sve češće se susrećem sa najnovijim istraživačkim poduhvatima,i ne samo u jednom području, već mnogium.Ovaj projekat je tipičan holandski ekstremizam.U kom društvu postoje pedofilska društva,da ne spominjem odnos prema drogi i ostale poznate stvari, i to paralelno uz jako konzervativne pojedince i sredine.Tolike sam godine ovde,pokušavam da pomirim te dijametralno suprotne linije i ne uspevam.ovo istraživanje je imalo za cilj da POKAŽE naučnoj i političkoj javnosti šta nam se može desiti ukoliko nekom padne na pamet da ovaj virus iskoristi kao biološko oružje.Sada je javnost upozorena, a potencijalnim agresivcima je olakšan put.I šta je tu šta.Ko je ovde pametan, a ko glup.Ja se osećam krajnje glupo i jadno.

Bruja је рекао...

Li draga.
Ovo sto se desava u Holandiji zemlji lala i tulipana nazvao bih naucnoistrazivacki egzibicionizam prtotkan sa samodokazivanjem. (da ne kazem jos nesto ruznije)

L2 је рекао...

Čovek u jednom momentu izgubi sve kriterijume. Mogu da razumem umetnost radi umetnost, ali nauku radi nauke ne mogu, premda shvatam istraživačku groznicu.Ali, pobogu..imaju li ti ljudi porodicu,decu,unučad,misle li uopšte dalje od svog istraživačkog nosa.NE MISLE.To smo mi,jedina misleća i najgora vrsta na zemlji.Da smo barem životinje.

Анониман је рекао...

To se zove preventiva?!?! Izmislis atomsku bombu zbog preventive i onda je u datom momentu,
upotrebis.Sta je tu cudno.Zivot je borba za opstanak.Ako ti neces mene,ja cu tebe.Pobeduje jaci.U momentu zaboravimo sva zla koja su nas snasla od sopstvene ruke.Zaboravimo i skrenemo
u idealizacije.Ma to smo sta jesmo.Prestani da se cudis i plivaj u cistim i slobodnim vodama. Jedino nam to poreostaje.
pozdrav

L2 је рекао...

Da bez čuđenja zaplivam u odgovor.Ako pogrešim čudiću se intuiciji koja me izdala.
Preventiva kažeš!!!Može,a ne mora.Sve do jednom
Neki misle da treba govoriti u ime drugih,onih koji nemogu, nisu mogli ili znali da se izraze uprkos činjenici da se u krajnjem zbiru ne isplati.
Svet voda je lep,ali nije naš ambijent.Lepše je izvan, pa makar na daskama koje otpor znače. Jedino vredno što nam preostaje je ljubav. Virusi su ionako definitivni pobednici.

Unknown је рекао...

Dobar članak o na ovom linku pa pročitajte, super stručan sa odličnim savjetima i informacijama - influenca

L2 је рекао...

Hvala na poseti I komentaru.

Анониман је рекао...

A covid? Ma nisu ga napravili, glupost! otišlo je sve u k....nauka, politika, novinari. Na sve strane psihopate. Neka! Trazili smo, dobili smo.
Mojsije

Постави коментар