петак, 18. март 2022.

Ko je Klaus Schwab?

 


Biografija Klausa Schwaba 

 Wikipedia ne pominje ko su roditelji Klausa Schwaba. Rođen je 30. marta 1938. godine u Ravensburgu, Nemacka . Ima dve diplome, ekonomiju i inženjering na švajcarskim univerzitetima. Takođe je magistrirao javnu administraciju na Harvardskoj JF Kennedy School of Government .

Prošli Klaus Schwab

Drugi izvori otkrivaju više o njegovoj prošlosti. Njegov otac se zvao Eugen i bio je direktor fabrike u podružnici velike švajcarske kompanije Escher-Wyss (industrijska kompanija fokusirana na inženjering i konstrukciju turbina) u Ravensburgu. Eugen je rođen u Švajcarskoj 1899. godine, ali je imao nemački pasoš.

Njegova majka je Marianne Schwab , za koju se zna da je iz porodice Rothschild. Dobro poznato elitno ime! Ovo mnogo objašnjava o agendi Klausa Schwaba i njegove organizacije WEF.

Klaus je odrastao u Nemačkoj

Klaus je odrastao u Ravensburgu u Nemačkoj (blizu Švajcarske granice) i Auu (blizu Ciriha). Ovde je proveo dve godine u švajcarskoj osnovnoj školi (1945 – 1947).
Nakon toga se vratio u Nemačku i upisao Spohn gimnaziju. U knjizi “ Gastgeber der Mächtigen ” (domaćin moćnih) Schwab govori ponešto o svom detinjstvu i svom odrastanju.

Švajcarsko državljanstvo odbijeno

Tamo saznajemo da je Eugen Schwab pokušao zatražiti švajcarsko državljanstvo iz Nemačke ali ga je švajcarski savezni sud odbio. “Ova trauma” je bila razlog zašto Klaus Švab, nakon više od 50 godina života u Švajcarskoj, nikada nije podneo zahtev za švajcarski pasoš.
Tokom Drugog svetskog rata Ravensburg je bio distributivni centar za savezničke ratne zarobljenike, a njegov otac je bio aktivan u Crvenom krstu. Kao nemački državljanin, pomogao je u sklapanju sporazuma sa saveznicima.
Sporazum sa saveznicima
Ovaj sporazum je osigurao da gradovi koji nisu u odbrambenoj industriji ne budu meta zračnih udara. Oko 1957. vratio se u Švajcarsku zauvek u dobi od 19 godina, a od 1958. do 1966. godine (8 godina) i završio sve svoje diplome sa odličnim uspehom.

Dobre veze iz Ciriha

Nakon toga, Klaus Schwab je radio za Escher-Wyss u Cirihu, gde je bio pomoćnik generalnog direktora “VDMA” (Udruženje za mašinsko i postrojenje) u Frankfurtu. Klaus je potom otišao u Ameriku na masters, gde mu je bilo dozvoljeno da preskoči godinu dana. Tamo je upoznao Henrija Kisindžera i Keneta Galbrajta . Tako da je imao veoma dobre veze.

Sa 30 u odboru Escher-Wyss

Kada je imao 30 godina, otišao je direktno u odbor Escher-Wyssa u Cirihu, gde je bio odgovoran za integraciju Escher-Wyssa u SulzerAG.
U slobodno vreme bio je profesor u Centru d'Etudes Industrielles u Ženevi. Sve dok nije odlučio da sve ostavi po strani nakon 2 godine. Klaus je 24. januara 1971. osnovao Svetski ekonomski forum. Od tada dobija novac poreskih obaveznika za obezbeđenje WEF-a u Davosu, gde koristi vojsku i policiju iz cele Švajcarske kako bi se pobrinuo da niko ne dođe na njegovu privatnu zabavu nenajavljeno.

Švajcarsko poluostrvo Elite

Kao što je spomenuto, Schwab je išao u osnovnu školu u mestu zvanom Au. To je mali grad između Waedenswila i Horgena na Ciriškom jezeru. Ovde se ne može mnogo videti – međutim, Au nije samo ime sela, već i poluostrva sa zanimljivom istorijom i veličanstvenom kućom koja se zove “Chateau Au”.



Poluostrvo u rukama porodice

 
      Poluostrvo je u rukama iste porodice više od 400 godina, počevši od 1650. sa generalom Hansom Rudolfom Werdmuellerom (bogata švajcarska porodica proizvođača svile iz Ciriha). Svoje bogatstvo stekao je tokom Tridesetogodišnjeg rata i radio za Mlečane (Feničane). 
    Wikipedia nam kaže da ima brata po imenu Hans Georg Werdmueller i da je bio stric „Johanna Heinricha Rahna“.
      Johann Heinrich Rahn je bio matematičar i napisao je knjigu pod nazivom “Teutsche Algebra”. Uredio ju je Johann Jakob Bodmer. Ovi nazivi se odnose na jednu od najstarijih privatnih banaka u Cirihu, Rahn + Bodmer.



Obratite pažnju na šahovnicu u porodičnom grbu, slomljeni krst i 404.

 
     1887. godine, baronica Fanny Moser-Sulzer (Sulzer AG.), udovica bogatog trgovca satom Heinricha Mosera, kupila je kuću i imanje ( gore pomenuto ). Prodala ga je 1917. Hans von Schulthess-Bodmeru i Heleni Bertha Schulthess-Bodmer.

Porodica Bodmer i Klaus Schwab

Hans je bio član odbora Escher-Wyss, Brown Boveri & Cie, što ga povezuje sa ocem Klausa Schwaba. Ova porodica Bodmer je stara porodica iz Ciriha (15. vek) i zarađivala je kao proizvođači svile.
Tokom druge godine Klausa Schwaba u Au, 1945-47, porodica Schulthess-Bodmer bila je trenutni vlasnik imanja. Klaus i njegovi roditelji živeli su u ovom dvorcu kao gosti.

Pronađena braća i sestre

    Web stranice porodičnog stabla ne navode braću i sestre za Helene Berthu ( Bodmer), ali web stranica MyHeritage nas navodi na 3 poznata brata i sestre: Hans Conrad Ferdinand Bodmer , Henry Martin Leonhard Bodmer-Abegg i njihov najmlađi Martin Bodmer . 
     Martina Wikipedia naziva Švajcarskoj bibliofilom, učenjakom i kolekcionarom. Poznat je po Bodmer biblioteci ( Fondation Martin Bodmer ) u Colognyu, nedaleko od Ženeve. Sakupljao je knjige i papirus poznate kao Bodmerov papirus.




Identičan porodični grb Bodmer

 
     Možda ste primetili da je porodični grb Bodmer identičan prethodnim porodičnim grbovima. Martin Bodmer, koji se bogati proizvodnjom svile, rođen je 1899. iste godine kao i Schvin otac. On je najmlađi od 5 dece.

    Godine 1927, godinu dana nakon majčine smrti, oženio je Alice Naville sa kojom je imao tri sina i kćerku. Sa 19 godina počeo je da sastavlja biblioteku „svetske književnosti“. Do 1939. sakupio je oko 60.000 knjiga. O njegovom obrazovanju se ne piše mnogo, zna se da je bio potpredsednik Međunarodnog crvenog krsta od 1940. do njegove smrti 1971., "još jedna veza sa Schwabovim ocem".

Bibliotheca Bodmeriana

     Budući da je njegova zbirka knjiga postala prevelika, odlučio je da se preseli u Cologny i Bibliotheca Bodmeriana je svečano otvorena 1951. godine. Na web stranici fondacije stoji: „Tokom tog vremena Bodmer se trajno nastanio u Colognyu, gde je izgradio imanje oko sela Gautier-a. stekao je i konsolidovao takozvanu “Grand Cologny”. ( Nekoliko susednih parcela sa ukupno preko 50 hektara. Jedna od tih parcela, 'Vila Haccius', pretvorena je u dva paviljona za biblioteku u Cirihu.)





50.000 m2 je puno zemlje, posebno u relativno maloj zemlji kao što je Švejvarska. Crveno područje na karti pokazuje veličinu cele parcele. Ovo je važno jer je Cologny dom sumnjive institucije, kao što je sedište Svetskog ekonomskog foruma i Klaus Schwaba! 

 Svetski ekonomski forum na imanju Bodmer? 

 Fondacija Martin Bodmer udaljena je 15 minuta hoda od sedišta WEF-a, a sam Schwab živi pored imanja WEF-a. Da li je moguće da je ogroman štab izgrađen na zemljištu Martina Bodmera? 

 Druga veza 
 Ako je tako, onda imamo još jednu vezu: Martin Bodmer-Naville nije bio samo kolekcionar već i izdavač. Pokrenuo je mesečnu književnu reviju 1930. koja je objavljivala najbolje tekstove godine na nemačkom jeziku, s gostujućim piscima kao što su Rilke, Thomas Mann, R. Kassner i Hofmannsthal. Kopije se još uvek mogu kupiti online. 

 Martin Bodmer umire, Klaus vidi priliku 

 Martin Bodmer je umro 31. marta 1971. U januaru 1971, iste godine, Klaus Schwab je pokrenuo WEF u Colognyju, uz pomoć svoje asistentice Hilde Stoll. Kasnije je postala njegova žena (veza sa Ottom Stollom). Venčali su se u dolini Sertig u blizini Davosa. Imaju dvoje dece : Nicole i Olivera Schwaba, koji oboje rade za WEF. 1998. godine, sa svojom suprugom Hilde, osnovao je Schwab fondaciju za socijalno poreduzetništvo.  
     O supruzi Martina Bodmera Alice Elsa Naville se ne zna mnogo, nema fotografije ili biografije. S obzirom na njegov status, ovo je veoma upečatljivo. Znamo samo da je ona ćerka Henri-Adrijena Navila. Ime Naville nas povezuje sa Međunarodnim crvenim krstom, Escher-Wyss, Brown Boveri Cie. 
      Njen otac je imao 2 brata, Alberta i Roberta. Brat, Robert Naville, vodio je fabriku papira svog svekra u Chamu kod Ciriha sa svojim šurjakom , industrijskim magnatom Carlom Martinom Leonhardom Bodmerom, po imenu Leo. Na internetu nije dostupno mnogo informacija, ali se zna da je živeo u veličanstvenoj kući u Cirihu, koja je sada u vlasništvu švajcarske ReGroup, glavne osiguravajuće firme WTC ( petogodišnji spor oko osiguranja )




Ova fotografija Lea Bodmera (desno) pokazuje veliku sličnost sa Klausom Schwabom (levo):

 
Leo Bodmer otac Klaus Schwaba?

Leo Bodmer je rođen 1880. godine i na ovoj fotografiji ima 57 godina. Fotografija je snimljena u septembru 1937. godine, 6 meseci pre rođenja Schwaba. Ovde porodična veza postaje sve jasnija i verodostojnija. Leo Bodmer bi mogao biti njegov otac, ujak – ko zna.

Videli smo da se ista imena pojavljuju iznova i iznova kako bi pokazali šta ove porodice rade:

Harro Bodmer, naslednik porodičnog bogatstva (1930. – 2015.), usvojio je svog jedinog unuka Henryja C. Bodmera 2012. kako bi mogao zadržati ime (i novac) u porodici. Imao je samo ćerke i prezime tog ogranka Bodmer bi nestalo.

Trgovina naftom u Tusla Oklahomi

U međuvremenu se oženio Atkinsonom, što nas je povezivalo s naftnim biznisom u Tulsi, Oklahoma, ali zašto prezime Schwab ? Da li je to porodično ime ili je potpuno izmišljeno ? Reč "švab" je bila i još uvek se koristi za vređanje Nemaca . U Poljskoj reč “Szwab” opisuje osobu koja naporno radi, ali se to ne doživljava kao nešto pozitivno, već kao znak pohlepe!

Klaus Schwab...ili Klaus Bodmer?

Možda koristi ime Schwab kako bi se uverio da niko ne zna ko je on zapravo, a drugo da bi skrenuo pažnju sa činjenice da WEF nije osnovao Nemac, već je nastao u Švajcarskoj.

To bi objasnilo patetičnu priču o njegovom ocu i švajcarskom državljanstvu. Ta priča je slaba. Njegov otac je bio iz izuzetno uticajnih porodica, a Klaus Švab nikada nije podneo zahtev za švajcarsko državljanstvo jer ga je verovatno već imao. Jedno je sigurno, takozvana elita je sva u srodstvu, a jedan od njihovih "poster boysa" koji dolazi u oči javnosti je Schwab.

Zaključak! 
Poput Rokfelera i Rotšilda, jasno je da je i Švab potpuno transparentan u svom Velikom resetu , želji da dalje potčini mase, kroz neskrivenu tiraniju i ugnjetavanje.

Eto ko je Švab!

________________
1971 - Osnivanje Svetskog ekonomskog foruma ( istorija ) 
2011 - Osnovanje Global Shapers zajednica ( potencijalni lideri godine 20-30)

1 коментар:

Анониман је рекао...

Opet, nedostaje jedan bitan deo francuske istorije. Tokom Drugog svetskog rata, američka vojna obaveštajna služba otkrila je sinarhističku mrežu banaka koje vode paralelne nacističko-komunističke radikale. Uglavnom Banque de Worms i Lazard Freres i braća Harriman deda Busha.

Otuda francuska riječ Synarchist – naci-komunist.
Zato su danas mnogi prevareni nekom levicom a ustvari levičarskim nacističkim pokretima.
Kako je to američka vojska rekla – naci-komunisti su tokom sedmice menjali košulje.
XXX

Постави коментар