субота, 26. новембар 2011.

Akcije Libertarijanaca u Srbiji - Film "Slobodni i odgovorni"





PREMIJERA ..a sve ostale priloge potražite na You tube.


2 коментара:

Анониман је рекао...

Pijem kafu i šetam od teme do teme.Opet si ubrzala.Pročitaj i prethodni komentar.Sa ovim je u vezi.
Ekonomske razlike su po meni normalna pojava jer sam i sam liberal. Po libertarijancima su i ekstremne razlike nešto sasvim normalno!!!! Ugojena deca zapada i kosturi Afrike su normalna pojava. Zašto ne i smrt je normalna pojava.Samo ja bih da od svog parčeta hleba dam nešto gladnom. OK.Može i to. Humanost se reguliše humanitarnim organizacijama.U američkoj bolnici će ti,u slučaju da ne možeš platiti lečenje, potražiti neku od dobrovoljnih organizacija koja će to učiniti.Amerika nije idealna,ali još uvek nije libertarijanska ( ni hvala Bogu socijalistička).Buni me i nervira taj ekstremni pojam slobode koji nema veze sa životom. Sloboda je psihološki pojam.A ako se ograničimo na ekonomsku slobodu ne ubacujmo u nju nepotrebne aluzije na slobodu uopšte.Osnov ekonomske slobode je po mom mišljenju sloboda posedovanja. A posedovanje je suština života, neophodnost.
pozdrav
Pedja

L2 је рекао...

Ekstremni pojam slobode. Ma nemaš ti pojma šta je to..haha. Meni je lično puna kapa pojma slobode.Velika je to laž i iluzija,zastava sa kojom maše kako ko stigne.

Ovih dana sam u diskusiji o pojmu slobode sa jednim nadobudnim amaterom koji je umislio da je slobodan i pametan.To ti je ona naiva tipa pismenog rada na temu: Proleće je stiglo u naš grad. Ptičice cvrkuću i ja sa njima lepršam slobodno..letim letim..A Vi dole nemate pojma šta je letenje.
Prosto ti je neugodno reći nešto pametno,ma ni glupo.Jer Bože moj kod ovakvih ljudi i pamet je nesloboda.Sve je nesloboda za te koji ušmrču
neku istočnjačku teoriju,nataknu cvetić i ubede se da su slobodni.I ja treba da im verujem.I ne samo to.Ne poveruješ li šta misliš šta te čeka. Sujeta.Brr..baš se grozim.
Nebitno.
Nemoj još i ti.Posedovanje je neophodnost?Stala mi je pamet.Meni lična svojina nudi najveću slobodu i šta ako nastupi socijalizam,pa mi sve oduzmu.Onda ću živeti u iluziji svoje duhovne slobode..Ma biću presrećna.Ne ti ćeš mi dati
parče hleba ili neki humanitarac,neka organiza-
cija.Izvini,previše mi je danas ekonomije.
Neki drugi put.

Постави коментар