петак, 7. јануар 2011.

BOŽIĆNE VESTI



Ako hoćete da dan krene  levom nogom, kliknite na vesti i na pravom ste mestu. Šta će se dalje desiti sam Bog zna. Jednom sam već napisala item na tu temu pa da se ne ponavljam.
Moje jutarnje vesti izgledale su ovako : naslovi su moji.

             Ova stranica nije novost ali je korisno podsetiti se kako nam uce decu...


VERSKA TOLERANCIJA NA DELU  - IZA POLICIJSKIH KORDONA
Pravoslavni hrišćani u Egiptu  slave Božić odeveni u crno i pod jakim policijskim obezbeđenjem, svega nekoliko dana nakon što je u napadu na koptsku crkvu u Aleksandriji ubijeno 21 lice. Mere bezbednosti bile su na snazi i oko koptskih crkava u Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj.

 
UGROŽAVANJE PRAVA TERORISTA

D žamija Taiba u Nemačkoj zatvorena je, a danas je zabranjen i rad istoimenom kulturnom centru, navodi se u saopštenju Ministarstvo unutrašnjih poslova. U saopštenju se ne precizira razlog ovih mera. Mohamed Ata, glavnoosumnjičeni za napade 11. septembra u Njujorku i Vašingtonu i 18 njegovih saučesnika, sastajali su se u džamiji Taiba, u to vreme poznatoj kao Al-Kuds, koja je služila i kao mesto za vrbovanje nekih od učesnika napada od 11. septembra. Nemački mediji navode da hiljade islamista ponovo koristi džamiju da bi regrutovala dobroljce za sveti rat u inostranstvu

ŠTA NAM JE DONEO AL GOOR -
TRKA ZA ZELENIM TEHNOLOGIJIJMA –
EKONOMSKA ŠPIJUNAŽA


BBC-jev dopisnik u Parizu kaže da vodeći proizvođači automobila u svetu vode danas pravu trku nastojeći da razviju uspešno kola na struju koja bi realno konkurisala na tržištu još uvek popularnijim kolima na benzin - i objašnjava da je ta trka deo opšteg svetskog trenda osvajanja tzv zelenih (ekološki manje štetnih) tehnologija.
Francuski proizvođač automobila, Reno, saopštila je da tajni podaci o novom automobilu na struju koji su neovlašćeno procurili predstavljaju ozbiljnu pretnju kompaniji. To upozorenje se tumači i kao znak da su procureli podaci dostavljeni proizvođaču automobila van Francuske. Zajedno sa svojim japanskim partnerom, Nisanom, Reno je mnogo uložio u razvoj različitih automobila na struju koje planira da izbaci na tržište tokom ove godine. Tri visoka Renoova menadžera su suspendovana u sredu u vezi sa odavanjem tajnih podataka o poslovanju kompanije ali nije objavljeno kome su ti podaci dostavljeni.

GDE SU BRITANSKI LEKARI BILI KADA SE PREDAVALA ETIKA  ILI BIOETIKA  


P ošto za ljudskim organima pogodnim za transplantaciju širom sveta vlada ogromna potražnja 50 vodećih britanskih hirurga zatražilo je od britanske vlade da razmotri legalizaciju njihove prodaje
Potražnja je ogromna, a ako neko želi da proda svoj organ, recimo bubreg, i na taj način se izvuči iz finansijske krize, zašto mu se to ne bi dozvolilo? To je njegov izbor", rekao je Piter Bel, penzionisani hirurg i bivši potpredsednik Kraljevskog hirurškog društva, napominjući da bi pre donošenja zakona trebalo sprovesti javnu raspravu.

PTICE, RIBE, SVINJE , JAJA ....

ŠVEDSKA I SAD : PTICE NE UMIRU PEVAJUĆI
/original naslov/

O ko 50 ptica je pronađeno mrtvo u Švedskoj, dok je u Sjedinjenim Američkim Državama, samo par dana pošto je "kiša" mrtvih kosova zasula Arkanzas, oko 450 mrtvih ptica palo na Luizijanu.
U Arkanzasu je zabeležen još jedan bizarni slučaj, pošto je oko 100.000 mrtvih riba pronađeno u reci Arkanzas, na oko 180 kilometara od Bibija.


NEMAČKA JAJA KAO BIODIZEL

Više od 4.700 nemačkih farmi  zatvoreno je nakon velike količine stočne hrane koja se  pokazala kontaminirana dioksinom. Jaja i meso su povučeni sa tržišta. Nemačka vlada je saopštila da je skoro 3000 tona zagađene masne kiseline prodato proizvođačima stočne hrane. Vlasti su prvobitno govorile da je reč o 500 tona. Sada se nagoveštava da je 136.000 jaja, sa farme na kojoj je pronađena stočna hrana sa dioksinom,  prošlog meseca izvezeno u Holandiju.
 Dioksin nastaje tokom procesa sagorevanja otpadnih materija (biljaka) u procesu proizvodnje biodizela  i ima teratogeno, mutageno i kancerogeno dejstvo.


SIGURNO JEDINO POD POKROVITELJSTVOM DRŽAVE

J utros je osvanulo upozorenje apotekarskog udruženja KNMP  kojim se ne preporučuje kupovina lekova protiv gripa putem online apoteka. Pogotovo ne leka Tamiflu. tekst navodi da je kupovina  skupa i riskantna jer su lekovi sumnjive kvalitete.
Lek Tamiflu, koji  se u Holandiji preporučuje na lekarski recept, nabavlja se u apotekama koje su vezane za zvanične lekarske ordinacije.
 Prošle sedmice  u Holandiji je umrlo troje ljudi od svinjske gripe, uključujući i dvoje zdrave dece u dobi od 4 i 11 godina.
Virolog Ab Osterhaus očekuje još više smrtnih slučajeva.Ovaj grip je prošle godine protutnjao i mojom porodicom. Na sreću sve se dobro završilo.


ŽELIM  VAM  PRIJATAN  DAN !!!!
SVINJE SU ZAISTA ISTETOVIRANE...ZA REKLAMU JEDNE AGENCIJE. ŽIVE SU,ZDRAVE I LEPE.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Biodizel...He..he.A vidim i svinje nam postale manekenke.Umetnicka masta radi svasta.Umetnice Hristos se rodi.Mir boziji.Daj, Boze, zdravlja i veselja u ovom domu, neka se radaju zdrava internetska decica, neka rada duhovno zito i lozica, neka se uveca imovina u dusi i srcu.Moze i u novcaniku.
Jos jednom sve najbolje.
Z.

Постави коментар