петак, 06. децембар 2013.

GMail: Kako da obrišete već poslat mejl

 
 
 
 
Razlozi zbog kojih zažalite nakon poslatog mejla mogu biti različiti, od slučajno poslate poruke pre nego što ste je sastavili do kraja, do toga što ste napisali nešto što možda i nije trebalo da napišete.

U svakom slučaju komanda za "uništenje" već poslatog mejla postoji i to je rešenje svakog vašeg problema!
GMail: Kako da obrišete već poslat mejl
 
Google već neko vreme testira opciju za brisanje poslatih mejlova, koja bi trebalo da se aktivira u razmaku do maksimalno 10 sekundi od momenta slanja, kako bi se mejl izbrisao nakon slanja. Ova opcija nalazi se u Google Labs odeljku, u kojem su i ostali test-servisi, koji još uvek nisu dostupni u konačnoj verziji i obliku, i zove se Undo Send.
GMail: Kako da obrišete već poslat mejl
 
Ukoliko želite da budete "tester" ove usluge potražite je u gornjem desnom uglu GMail prozora (ikonica zupčanika, prva slika) i idite do Podešavanja u padajućoj listi. Nakon toga aktivirajte karticu (tab) Labs i pri dnu liste (treći odozdo) nalazi se Undo Send opcija. Otkačite Enable, odnosno Omogućeno i GMail će se resetovati.
Prilikom slanja mejla, nakon poslate poruke pojaviće se Undo opcija, koju morate pritisnuti ubrzo nakon slanja. Ako je sve proteklo kako bi trebalo Undo komanda će biti uvažena i mejl koji ste poslali ponovo će se otvoriti u iskačućem (pop-up) prozoru, sa desne strane Gmail interfejsa.
GMail: Kako da obrišete već poslat mejl
To je to. Da li će Undo Send raditi ili neće ne zavisi samo od vas i brzine kojom reagujete na ponštenje mejla, nego i od samog Google sistema na koji ne možete da utičete.
Isprobajte.

Нема коментара:

Постави коментар