субота, 20. август 2011.

Pozdrav..!!!
Vratih se u  pozne sate i začuh  crkveno zvono sa tornja obližnje male crkve koje me podseti na prve stranice romana koji me čeka,  jednu zimu i slutnju. Nije bilo davno, a kao da jeste. Kad bi mogla da ugušim u prošlosti prošlo  ostao bi bar skelet lepog. Ovako mi se prošla misao ruga,bez zrna zrenja  u sebi, mrcvari me, brka vremena uvlačeći se u sada. Vreme nas nije htelo. Otelo se. Neki kažu da  ne postoji. A ja ga uporno delim,  sabirem, očekujem ga.
August prolazi. On nas ne voli. Ni pre, ni sada. Ni septembar, ni maj, juni. Sa januarom se zanosimo sve negde do aprila. I kada zamiriši proleće, iz zemlje počinje da klija, na granama se stvaraju čvorići, pršće sve od bujanja ..za nas počinje zima. Kada je naše leto ? Ono koje nas voli. Onda kad skupimo hrabrost i kad se okrenemo  zauvek.
Crkveno zvono će ponovo zvoniti.
Roman ću završiti.
Leto ću zamisliti.
I onda ću jednog januara zatvoriti vrata prošlom. Vreme neću čekati. Ono će čekati mene.

pozdrav svima..

10 коментара:

 1. Liv stigla si,

  pozdrav,pozdrav...od pesnika za pesničku dušu.
  V.I.

  ОдговориИзбриши
 2. Pozdrav i od mene. Neki si nam ziva i zdrava.

  ОдговориИзбриши
 3. Ohooooooo, ko nam se vratio!!! Sa muzikom. Sve kao pre.Predivno. Pridružujem se Bruji.
  pozdrav
  Z.

  ОдговориИзбриши
 4. Ćaos svima. Moram priznati da ste divni drugari. Ne menjam Vas. I ja Vama želim sve najbolje, baš kao i Bruja, neka ste mi živi i zdravi.

  ОдговориИзбриши
 5. E pa moram i ja da se javim. Sve najbolje. Nadam se da je povratak bio uspešan.
  Pedja

  ОдговориИзбриши
 6. Nikada se ne javljam ali moram zbog ove muškadije. Kao da nemaš druge.A imaš ih moja Saveta na desetine.
  jedan poljubac
  Branka

  ОдговориИзбриши
 7. Hvala na novim pozdravima.Već hodam sa jedne na drugu roštiljijadu. Poslednja destinacija je bila božanstvena. Planinska kuća, izvanredno delo maštovitog arhitekte, sa neshvatljivim pogledom na okolinu, srnama, lanama.Jednom rečju raj.Slike ću postaviti kao one prošle na FB.
  Branči hvala na javljanju. Za muške moram priznati da su genijalci.Obožavam ih.

  ОдговориИзбриши
 8. Okupira me poruka tvog pozdrava i mislim da bi trebala vise da se bavis pisanjem romana, manje "politikom". Steta sto ga vec nisi izdala.
  Ovo je naiskreniji savet.
  pozdrav
  Z.

  ОдговориИзбриши
 9. Opravdano je što su mnogi radostni sa vašim povratkom,ali na drugoj strani su počele i jelike da tuguju,sećaju se prolazaka ispod njih . Puno vas sve pozdravljaju.

  ОдговориИзбриши
 10. Baš si me raznežio. Hvala.Pozdravi moje jele, breze i jablanove kod mostića. Oni su moja ljubav.I naravno pozdrav svima.

  ОдговориИзбриши