среда, 24. април 2013.

Bog neće spasavati Evropsku Uniju!
U grčkoj blogosferiogromnu reakciju  izazvao je Arhimandrita Hristofora (Ageloglua) otvorenim pismom Bilalu Hafizu, šefu valutne strategije Nemačke banke (Deutsche Banke).Kriza na Kipru, bila je razlog pisanja pisma, kao i izjava nemačkog bankara, u kojoj je izrazio uverenje da "samo Hrist može da spasi Evrozonu"!
 

Poštovani gospodine Bilal Hafiz,Vi komentarišete krizu u Evropi, zajedno s Kiparskim problemom, a kao osoba zbog svoje aktualne pozicije, upoznati  sa pravim stanjem stvari, izjavili ste da "samo Hrist može spasiti Eurozonu".

U vezi sa tim, ja po milošću i snishodljivosti Gospoda našeg Isusa Hrista, imam čast da budem njegov sluga i znam šta je Njegova Sveta Volja, želim da Vas uverim, da Čovekoljubivi Gospod želi da spasi svo čovečanstvo (i samim tim znači i Evropsku Uniju ).

Ali, na žalost, Svemogući Bog, spasavati Ujedinjenu Europu - neće!

Činjenica je u tome, da (kao što verovatno znate) Bog poštuje slobodnu volju čoveka i neće je eliminisati ni pod kakvim okolnostima. Razlog, zašto Gospod naš Isus Hrist neće intervenisati, da bi spasio Evrozonu, jeste da on ne želi Ujedinjenu Evropu, koja u pripremi svog Ustava, nije želela da u njemu bude spomenuto Hristovo ime, ili bar njegovo hrišćansko poreklo i nasleđe.

Niko u Evropi, čak i ne želi da se pomene Ime Gospodnje. On poštuje njen slobodan izbor i ne meša se. Uostalom, Njegova Božanska pomoć, mogla bi biti okarakterisana kao "anti-ustavna" i neopravdana, od strane samozvanih "spasioca", koji tvrde, da će situaciju poboljšati vlastitim ljudskim moćima. Osim toga, Evropska Unija, ne samo da ne voli Onog, Koga Vi smatrate i vidite, kao jedinog mogućeg spasioca, već ona mrzi Boga, a obožava materiju.

Gospodin je rekao narodu: "Milosti hoću, a ne žrtve ...". A Evropska Unija govori sledeće: "tovarite ljudima teška bremena na leđa, koja je teško nositi, a vi sami, ni jednim prstom svojim, ne dotičete se, niti im pomažite". Setimo se još jedne Gospodnje rečenice: "Ako posuđivati ​​bez kamate onima od kojih se nadate da će vam vratiti, kakvu zaslugu imate? I grešnici posuđuju bez kamate grešnicima da bi im se isto toliko vratilo ". A Evropska Unija je najgori verovnik svih vremena, daje kredite, i "ne očekuje ništa", već samo da uništava i da gazi po svojim dužnicima.

Hrist je došao na zemlju, da bi ujedinio ljude Njegovom Ljubavlju, "Da svi budu jedno. "Evropska Unija želi drugačije jedinstvo - ujedinjenje na materijalnoj osnovi, na bazi poklonjenja Mamonu. A sada, Evropa žanje plodove toga. Dezintegriše se i raspada u komade i ona time, projavljuje svetu istinu evanđeoskih reči, "Onaj ko ne sabire sa mnom, rasipa".

Gospodin je rekao: "Novu vam zapovest dajem, da volite jedni druge". A Ujedinjena Evropa uništava nacije, lišava ljude zaposlenja, drogom i narkoticima tera ljude na samoubistvo.

Jedina stvar koja smeta ovom nemilosrdnom zelenaša - jeste strah, da će izgubiti procente na "kreditnu" kamatu. Evropska Unija, savetuje svojim članicama i pospešuje ih u obožavanju mamona. Pa čak i sada. kada žanju posledice svojih postupaka, uz prećutni pristanak Evropskog Suda pravde u evropskim prestonicama, raste bogohuljenje i prekor na Hrista (i to s takvim cinizmom i stepenom, do koga nisu došli ni oni, koji su ga razapeli.).

Slučajnost ili ne, da Evro-savez guši i uništava pre svega Irsku, Grčku, Portugal, Kipar, Španiju i Italiju (pošto ih je prvo opila lakim kreditima i poklonjenju mamona) - zemlje, čiji se narodi odlikuju dubokom religioznošću i mnogovekovnim hrišćanskim nasleđem i kulturom?

I sada, u trenutnoj krizi, samo ste se Vi jedini setili da spomenete Onoga Koji jedini ima silu i moć, da spasi Evropu, a moja dužnost kao sveštenika, bila je da Vam napišem ovo pismo, da Vaša plemenita duša, ne gaji nikakvu uzaludnu nadu u vezi spasenja Evropske Unije. Ono što se događa oko nas - čak nije još ni "početak stradanja". Naš Gospodin Isus Hrist, sada se može obratiti članovima Evropske Unije, sledećim rečima: "Nego vas poznajem da ljubavi Božije nemate u sebi. Ja dođoh u ime Oca svog i ne primate me; ako drugi dođe u svoje ime, njega ćete primiti ".

A narodi unutar Europske Unije, nakon njihovog dobrovoljnog dopadanja u kreditno ropstvo, degradaciju, kontrolnom potčinjenošću od strane inostranih kreditora, elektronske kontrole svih transakcija iznad 500 evra, razbojništva bankarskih depozita, odricanje nacionalnog suvereniteta, ostaje samo da očekuju ispunjenje proročanstva izrečenog u Apokalipsi: " svi, mali i veliki, bogati i siromašni, slobodni i robovi, da prime žig na svojoj desnoj ruci ili na čelu i da niko ne može ni kupiti ni prodati, osim ko ima žig, ili ime zveri, ili broj imena "!

Sa uvažavanjem,
Arhimandrit Christodoulos Ageloglu, duhovnik Isihastiriona "Fovera Prostasija" (Svemilostiva Zaštitnica).


___________________________________

 

Нема коментара:

Постави коментар