среда, 16. јануар 2013.

Hilari Klinton preti gubitak vida

isaac-asimov-anti-intelluctualism-political-cultural-life


Veza između političara i moćnih medijskih vlasnika uspostavlja se prema međusobnim interesima. Sporazumi o odnosima su predmet tajnih dogovora a javnost, o istim, može samo da nagađa i to na osnovu subjektivnog utiska. Pristrasno izveštavanje, prećutkivanje ili plasiranje iskrivljenih, lažnih informacija i sl. je objektivniji pokazatelj da sa medijem nešto nije u redu, ali još uvek nije dovoljno da bi se pouzdano utvrdio politički uticaj nekog od političara, stranke ili neke druge formalne ili neformalne grupe. Ukoliko se mediji precizno deklarišu za određenu opciju stvar je mnogo jednostavnija.

Vladari i mediji protiv građana

Mediji generalno imaju ogromnu moć i bilo bi iluzorno očekivati da tako moćna sila bude apsolutno odvojena od društva.To niko razuman ne očekuje u smislu apsolutne nezavisnosti. Konačno pravila javnog informisanja su pravno regulisana što daje državi pravo da izvesne informacije stavi pod oznaku tajno, a javnosti pravo dostupnosti informacijama preko zvaničnih  dokumenata kojima raspolažu organi javne vlasti, a u vezi su sa njihovim radom i postupcima. Informacije od značaja za državu mogu biti smatrane tajnom određenog stepena i tako klasificirane kao ”državna tajna”,strogo poverljivo”, ”poverljivo” i ”interno”isl.
Ima jedna tanana nit između državnih tajni i laganja. Tu nit je sve teže prepoznati jer je sve više neosnovano proglašenih državnih tajni.  Pod okriljem tajne kriju se i akti države, pojedinaca ili grupa iz vlasti (formalne ili neformalne) kojima se sve više dokida raspon informisanja i govora i  neophodno cirkulisanje javnim informacijama  svodi  na sve manju i manju meru. Sve dok ukidanjem informacije nije ugrožen pojedinac ona može da ima svoje opravdanje. Pojedinac u odnosu na državu ne raspolaže direktnijim mehanizmima kojim bi mogao da utiče na sistem informisanja. U proceni da li je jači interes javnosti da sazna informaciju, ili je jači argument šteta koju bi ta informacija mogla naneti državi ili društvu, učestvuju svi osim njega.

Realnost društvenog sistema je vrlo kompleksna i ja lično nisam sigurna ni da je pojedinac merilo. "Svet je postao dupke puno pozorište i svako sa laptopom sada može da uzvikne “požar” i izazove stampedo, piše Majkl Koplou (Michael Koplow) za “Forin polisi” (Foreign Policy)." Naša pamet ne može da reši pitanje opšteg dobra, ali sam sigurna da put do tog boljeg nije popločan lažima. Ne misle baš svi tako!









                                   002

" Vladari države su (samo) oni koji mogu imati privilegiju laganja, bilo da lažu kod kuće ili napolju; može im biti dopušteno da lažu za dobrobit države" (Platon , Grčki filozof).
 Pitanje vladavine nikada nije bilo sadržano u jednoj ličnosti, "vladaru", ma kako se činilo da pojedine društvene forme podrazumevaju upravo takav oblik vladavine. Vladavina je sistem  a u današnjem sistemu mediji su bitan politički šraf  koji vrlo slikovito odslikava društveno stanje. A ono ide u prilog Platonovoj misli o laganju vladara za "dobrobit države". Mislili tako ili ne ovakav stav se održao do današnjih dana, kao što se zadržala praksa laganja vladajućih struktura. Oni koji se rukovode Platonovom mišlju, ili pravnim aktima iza kojih se vlasti kriju, ne zameraju ni jednoj vlasti ( time ni medijima) na praksi prikrivanja. Oni kojima smeta laž biće protiv nje ma od koga ona dolazila. Eksplozija u razvoju komunikacionih tehnologija i, sledstveno tome, širenje informacija još više je zaoštrila pitanje laži. Više se ne zna ko više laže, jer se masovno laže. Svi su izgubili kredibilitet.
Postavljam ovu vest prepuštajući svakome da zauzme svoj lični stav. Lično želim Hillary Clinton sve najbolje, što bih poželela svakom bolesnom čoveku. 
 
 HILLARI CLINTON bi mogla da izgubi vid
 
cb158dd14015e286a3c8f141eee94744

 Zdravstveno stanje Hillary Clinton je ponovo predmet nagađanja Početkom januara, nekoliko američkih medija (EU Times) prenelo je vest iz ruskih izvora (ruska vojna obaveštajna služba (GRU))po kojima je početkom decembra, tajnim pregovorima između SAD i Irana, dogovoren susret između dve delegacije : SAD-a, koju je trebala da predvodi Hilarry Clinton i Irana, na čelu sa predsednikom Ahmadinedžadom.Tema razgovora je trebao biti iranski nuklearni program.Prema istom izvoru,američki vojni avion C -12 Huron koji je navodno iz Bahreina leteo za Bagdad, zbog kvara je bio prinuđen sleteti na aerodrom iranskog grada Ahvaz.
Isti izvor je povezao ova dva slučaja pa je obelodanjena informacija glasila da:Hillary Clinton nije u bolnici zbog tromba već da je povređena, a da zapovednik mornaričkih Foka Džob Prajs nije izvršio samoubistvo nego da je poginuo (bio ubijen) kad se njihov transportni vojni avion C -12 Huron srušio na teritoriju Irana uz granicu s Irakom ili - zbog kvara - bio prinuđen da se prizemi kod iranskom grada Ahvaz. Zapovednik visoko specijalizovane jedinice Foke, Džob Prajs, prema toj verziji je štitio visoke diplomate u C -12 Huron na putu kroz istočnu i azijsku ratnu zonu.
Američka zvanična vlast nije potvrdila istinitost ove informacije. Delomično su to učinili Iračani. Oni su potvrdili da je C -12 Huron i dalje u njihovom posedu u Ahvazu.
Bolnica u kojoj je Clintonova ležala dala je informaciju da se bolest tretira s antikoagulansima. Robert Bazell, medicinski dopisnik NBC, je bio vrlo skeptičan prema dijagnozi po kojoj je krvni ugrušak rezultat potresa mozga. Prema njegovim rečima ili se terapija ne odnosi na potres, a ona ima krvni ugrušak u nozi ili se događa nešto drugo što nam nisu rekli.
Da je stanje Klintonove mnogo ozbiljnije javljaju ovoga puta izraelski mediji.
Državnoj sekretarki SAD Hillary Clinton preti gubljenje vida.Krvni ugrušak u glavi bivše prve dame mogao bi izazvati ozledu vidnog živca i slepost.Osim toga zbog krvnog ugruška Hilari se povremeno onesvešćuje i ima amneziju preneli su izraelski mediji koji se pozivaju na izvor u njenom okruženju. Ona dijagnozu čuva u tajnosti.
Povrh svega Hillary očekuje pregled kojim bi se isključila mogućnost dijagnosticiranja raka?!?"U ovoj vesti o Hillary ponavlja se priča o virusnoj stomačnoj infekciji,dehidraciji izazvanoj ovom infekcijom koja je prourokovala nesvesticu,padom prilikom kog je zadobila potres mozga.

Detalji o bolesti Hillary  ne bi smeli biti predmet interesa šire  javnosti, pogotovo ne žute i senzacionalističke štampe. Bilo bi dobro da javnost nije zasuta kontraverznim podacima o iranskom nuklearnom programu i uopšte svim vitalnim svetskim politički relevanim pitanjima. Nažalost, višedecenijski pogrešni koraci upravo SAD-a kako u politici, tako i informisanju putem medija,u velikoj su meri doprineli ovakvom haotičnom stanju.


03clinton_337-articleLarge

                                                             
                                                    
                                                      IZ  ARHIVE
                           * Istinao trombu Hilari Klinton-senzacionalno novinarstvo

4 коментара:

Анониман је рекао...

Nije problem samo država nego i glasači koji hoće da imaju državu. Ljudi se plaše da budu samostalni.Vrsti političara očito ne nedostaje samopouzdanja.Public choice analize postavljaju stvari na realnu osnovu.Ne postoji država, postoje samo pojedinci koji upravljaju državom.

Peđa

Анониман је рекао...

Svaka vlast voli da se danas zaduzuje i kupuje politicku podrsku parama koje ce da vraca sutra.Hohstapleri zive i u demokratijama.
Z.

L2 је рекао...

Malopre sam se vratila iz popodnevnog i večernjeg šopinga. Hladno jeeeee... Srećom pa je Vaša "druga" buca buckasta pa hladnoća ne probija do kostiju, haha.. Kupila sam strava čizme i sve mi je ravno do mora.Nije,šalim se.Noćas jeste.

Nikada kraja pitanjima, ni odgovorima,ponavljaju su, kruže vremenima u istom ili drugom ruhu da bi svako vreme,svaka generacija i svaki čovek shvatili da "ono što je negda bilo večno će postojati".
Toliko od mene smrznute...Idem da se ugrejem.

Анониман је рекао...

Bucko smrznuti,
i u svojoj beskrajnoj duhovitosti prozboriš koju pametnu. Nikad čovečanstvo neće odahnuti od more "čovek". Ne vredi govorenje,ubeđivanje,pisanje,pametovanje,prosvećivanje, naravoučenija, čovek ostaje čovek. Što se mene tiče odustao sam od prelistavanja gomile pseudointelektualnih dosadnih i prilično arhaičnih pisanija po medijima.Sve nešto mislim što da mi soli pamet isfrustrirani polusvet koji se pod čudnim okolnostima dočepao mesta koje mu ne pripada.

Obuci ti, lepo moje, strava(!!!!) čizmice,ne dozvoli da ti neko pomuti slobodu uživanja u njima hehe..
Peđa

Постави коментар