уторак, 9. јануар 2024.

Problem sa RSSing.com

 


RSSing.com je stranica koja krade sadržaje sa sajtova. Dosta drugih web stranica podneoo je zahteve Googleu za uklanjanje sadržaja Rssing.com iz Google tražilice/baze podataka, do sada ova stranica nije ukinuta. 

Ovim postom želim blogerima koji nailaze na ovaj problem pružiti kratku informaciju o čemu se tu zapravo radi. Ako nemate problem da neki tipovi zarađuju novac preko Vas onda ovaj post nije za vas.

    Ljudi koji stoje iza ove stranice uzimaju i objavljuju tuđe tekstove ( direktno iz feeda spremljenog u njihovu bazu podataka). Dakle, Rssing učitava bez odobrenja ( ili sa njim) sadržaj s vaše web-lokacije.
Ako dozvoljavate feed onda ste otvorili ulaz ovoj stranici,  to znači da su svi tekstovi na vašoj web stranici dopušteni.  Ako želite da unapred izbegnete krađu deaktivirajte ovu funkciju ( na dnu postavki ).

     Korisnici ove stranice, koja preuzme sadržaj bloga, nisu preusmereni na preuzeti blog ( to je funkcija pravog feeda ), naprotiv oni se dalje preusmeravaju na stranice preko kojih vlasnici RSSing klikovima ostvaruju finansijsku dobit, tj. plaćeni su na osnovu broja posetilaca stranice, klikova. Clickjacking je moguć jer se naizgled bezopasne značajke HTML web stranica mogu koristiti za izvođenje neočekivanih radnji. Ova tehnika je zlonamerna ukoliko dopušta drugima da preuzmu kontrolu nad vasim kompjuterom. Rssing.com ne ugrožava blog, ni kompjuter, on vas " samo" košta prometa posetilaca na stranici. 

      Ukoliko imate otvoren feed i stranica je tekstove već preuzela šanse da zaustavite ovu praksu ( za neznalce poput mene ) su nikakve jer stranica koristi ko zna koju naprednu skriptu za razbijanje zastite bloga. Jedini put je zahtev koji trebate poslati direktno njima da kanal ( bloga) skinu sa svog spiska. Zavisite od njihove volje!  

1. ukucajte stranicu RSSing.com 
2. u gornjem, desnom uglu kliknite na Contact Us.

Na dnu obaveštenja sa uputama nalaze se dva linka : prvi je za ukidanje celog kanala ( bloga), drugi je za skidanje jednog teksta. 
3. Kada ste kliknuli na jedan od odabranih linkova pojaviće se formular u kom je potrebno uneti podatke ( ime, e-mail adresu, URL teksta koji želite da skinete - isti URL možete da koristite za ukidanje celog kanala. 
4. Sa strane kolone u koju upisujete URL traži se njegova potvrda  :validate URL. 
Klikom ga obavezno potvrdite ( ukoliko je URl tačan pokazaće se kolona sa potvrdom; ukoliko URL nije dobar ili ga ne prihvate, dobićete obaveštenje da URL nije tačan). Budite uporni jer se dešava da odbiju tačan URL
5. Nadalje je potrebno uneti izjavu da ste vlasnik stranice- ja sam naravno prvo unela naziv stvarnog vlasnika ( Blogger) a zatim dala izjavu - Da, ja sam vlasnik bloga... Obavezno na engleskom.
6. na kraju je potrebno ispuniti kvadrate pored četiri kolone ...
                                     

7. i poslati ( kliknuti na Send )
Ukoliko prime formular dobićete potvrdu mailom. Zbog toga obavezno unesite ispravnu mail adresu.




                                                         

1 коментар:

Анониман је рекао...

Hvala!

Постави коментар